Dogs Out – Uitlaatservice

DogMotion is een hondenuitlaatservice die werkt in regio Voorburg en omstreken.

Met een roedel van gemiddeld zo’n 8 honden trek ik er op uit. Eerst haal ik de hond bij u thuis op met mijn busje. In mijn busje heb ik 9 hokken waarin ik afhankelijk van gewicht en onderlinge verhoudingen honden apart of gezellig samen in een hok kan vervoeren. De hokken zijn voorzien van een rubbermat om glijpartijen te voorkomen met daarop een zacht vetbedje.
Ook is de bus voorzien van ventilatie roosters. En zit een blower op het dak die kan afzuigen en blazen. Deze is elektrisch aangedreven dus werkt ook bij stilstand.
Bij het bos aangekomen kunnen de honden, lopen we aangelijnd het bos in. Om vervolgens, mits het veilig is en de hond er aan toe is, gelijk los verder te stuiteren en aan hun nieuwe speel-, ravot-, zwem-, rol- en snuffelavontuur beginnen.

Nieuwe leden van de roedel gaan sowieso aan de lijn totdat de honden onderling kennis hebben gemaakt en de band met de wandelaar is opgebouwd en bevestigd. Vaak kan dit met 5 tot 10 minuten geregeld zijn. Maar soms duurt dit weken of soms zelfs maanden. In ieder geval: Ik zal de hond pas los laten als ik er vertrouwen in heb dat hij met de groep kan opschieten en mij(n koekjes) geweldig vindt.

Ik ben in het bezit van 9 GPS trackers dus die kan ik voor de zekerheid aan de halsband hangen. En een enkele keer gebruik ik een lange lijn van speciaal materiaal als tussen stap maar mijn doel is wel dat de hond gewoon volledig los loopt in de groep en niet voor altijd aan een lange lijn loopt.

Ik laat echter niet een hond eerder los met deze hulpmiddelen dan ik zou doen zónder deze middelen. Want een gps is handig (en leuk) zodat je kan zien waar een hond loopt of geweest is, maar je vangt ze er niet mee.

Uit praktische overwegingen wandel ik veel in Clingendael, maar ik wissel ook graag af tussen verschillende bossen en het strand.

Na het wandelen breng alle honden weer thuis. Indien u een handdoek klaar legt zal ik de hond zo goed mogelijk afdrogen. Maar helemaal schoon lukt helaas niet en daarom is het ook handig om eventueel een plek in huis af te spreken waar de hond mag verblijven met modderpootjes.

Welke honden zijn welkom?

 • Honden ouder dan 1 jaar en (nog) fit genoeg zijn voor een stevige wandeling. *
 • Sociale honden (naar hond, mens en dier)
 • Honden die los kunnen en bij de roedel blijven **
 • Honden die luisteren naar de basiscommando’s
 • Honden die ingeënt zijn (denk ook aan kennelhoest) en behandeld tegen vlooien, wormen en teken
 • Honden die in mijn ophaalgebied wonen (Leidschendam-Voorburg en deel van Rijswijk)
 • Honden die WA-verzekerd zijn.

Welke honden neem ik niet aan?

 • Honden die niet aan onze voorwaarden voldoen.
 • Ongecastreerde reutjes
 • Loopse teefjes (tijdens en een paar weken na de loopsheid)
 • Zieke of geblesseerde honden
 • Rassen en/of kruisingen die op de lijst van HRhonden staan
* in overleg is jonger dan 1 jaar ook mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden. **indien de hond nog niet los kan, kijken we samen naar een plan om dit wel te bereiken